CADrina on projekteerimistarkvara kasutamise võistlus, mis toimub igal aastal Kadrina Keskkoolis.
Juba 2005 aastal alustati Kadrina Keskkoolis koostöös Aru Grupp AS-ga valikainega “Ärijuhtimine ja tehnoloogia alused” õpetamist. Tänaseks on välja arendatud reaal-tehniline õppesuund. Selle õppesuuna raames saavad gümnaasiumi õpilased põhjaliku ettevalmistuse programmjoonestamises, samuti baasteadmised erinevatest inseneri– ja ettevõtlusvaldkonda puudutavatest distsipliinidest. Selleks et koolitustaset tipptasemel hoida, laiemalt propageerida insenergraafika oskusi ja tehnilist haridust Eesti noorte hulgas, kutsuti ellu võistlus CADrina. Üritus on planeeritud iga-aastasena. Võistlusel saavad osaleda õpilased ja üliõpilased nii Eesti kui ka välisriikide koolidest.


Võistluse eesmärgiks on näidata insenerigraafikat põnevast aspektist ja tutvustada Kadrina Keskkooli ning õppekava insenertehnilist fookust tulevastele gümnaasiumiõpilastele. Ürituse keskmes on pealtvaatajate silme all projekteeritavad reaalsed inseneriprojektid (rulapark, sild vms) kasutades AutoCAD projekteerimistarkvara.

2016. aastal toetas maakondlik PATEE noorte ettevõtlikkuse suurendamise programm CADrina finaalvõistlust, mis toimus Kadrina Keskkoolis 25. novembril. 

Rohkem nii selle aasta võistluse kui ka CADrina kohta üldisemalt on võimalik lugeda siit.